Servicii

Trigger points

Trigger Points 50 minute

Pret: 200 Lei

REZERVA

Descriere

Punctele Trigger sunt puncte dureroase localizate la nivelul musculaturii scheletice. Majoritatea activitatilor prin care iau nastere punctele dureroase sunt evidente – accidente, caderi, efort peste masura.

Toti facem ocazional greseala de a cara sau ridica obiecte prea grele, facem exercitii complicate fara o incalzire pe masura sau ne suprasolicitam intr-o actiune pentru care nu suntem pregatiti.

Folosirea excesiva a muschilor este un lucru comun in viata de zi cu zi, aproape in orice moment al zilei folosim un muschi intr-un mod neadecvat.

Mentinerea unei pozitii incomode prea mult timp, refuzul de a lua pauze de odihna, nerespectarea metodelor obisnuite de lucru, greutatea excesiva a corpului, forma fizica proasta, purtarea de genti sau rucsacuri prea grele duc la aparitia punctelor dureroase.

Aceste puncte se pot acumula in stare latenta pe parcursul vietii, pot persista mult timp dupa boala, dar pot declansa dureri prin activarea de catre anumiti factori: traumatisme directe, traumatisme minore repetate, suprasolicitare, postura incorecta, expunere prelungita la frig, caldura, stres, carenta/exces de vitamine, etc.

Punctul Trigger este mai mult decat un „nodul muscular”, deoarece durerea resimtita poate fi atat in muschiul in care este localizat, cat si la distanta, in alta regiune a corpului.