Servicii

Reflexoterapie spinal planta

Reflexoterapie Spinal/plantar 50 minute

Pret: 200 Lei

REZERVA

Descriere

Ca ramura a medicinii orientale, reflexologia este stiinta zonelor reflexogene ale organismului situate pe suprafata corpului, in general la distanta fata de organele pe care le reprezinta.

Organele sunt componente inseparabile in ansamblul organismului uman, avand legatura vasculara si energetica directa cu zonele corespunzatoare reflexogene. Astfel, se cunosc zone de proiectie la nivelul picioarelor, mainilor, coloanei vertebrale, limba, urechi, intestin gros. Indraznim sa propunem si subliniem aici ipoteza duala, potrivit careia intregul organism se proiecteaza pe fiecare organ, care la randul lui se gaseste proiectat in orice punct al organismului, identificarea stiintifica neputandu-se inca efectua cu tehnicile actuale.

Reflexul este activitatea fundamentala a sistemului nervos, cu ajutorul caruia se regleaza relatiile dintre organe si se stabilesc relatiile intre organism si mediul inconjurator.

Reflexoterapia elimina toxinele adunate in ani sau zeci de ani dar si stimuleaza toate functiile. Marele avantaj al acestei terapii este ca trateaza atat afectiunile care se manifesta, cat si pe cele nedepistate inca, predispozitiile la anumite boli, eliminand cauza care le-a produs.
Factorii care determina, intretin si agraveaza depunerile toxice pentru organism in zonele reflexe sunt multipli si depind de specificul biologic al fiecarui individ, toxinele fiind principala cauza a imbolnavirilor curente, iar mediul, hrana si celelalte elemente indispensabile vietii furnizorul acestora. Astfel, toxinele localizate in ficat produc hepatita in pancreas, diabetul, in rinichi nefrita, in piele dermatitele, in articulatii artritele etc.
Semnificativi si comuni sunt urmatorii:
– modul de viata definit prin alimentatie, starea psihica si starea mentala;
– circulatia sangvina insuficienta intr-un anumit organ sau segment din corp; bolile care genereaza sau sunt generate de perturbari ale circulatiei sangvine ocupa astazi unul din primele locuri in lume printre afectiunile grave; de fapt. in orice boala se poate constata prezenta unor toxine specifice in fluxul sangvin, toxine care intretin cauzele reale ce au produs-o;
– bataturile de la maini sau picioare conduc la staza circulatorie zonala;
– fracturi consolidate gresit si/sau calusul vicios la maini, picioare sau coloana vertebrala antreneaza presiuni anormale pe vase si nervi, implicand perturbari circulatorii zonale care, in timp, afecteaza organele corespondente prin insuficienta circulatorie sau nervoasa.

Pentru ca efectul tratamentului de reflexoterapie sa fie vizibil si de durata, pacientii care recurg la acest tratament trebuie sa adopte un regim echilibrat de viata prin eliminarea exceselor de orice fel: tutun, alcool, cafea, grasimi alimentare, stres.

Beneficiile reflexoterapiei sunt nenumarate, aceasta ameliorand cu success atat boli cronice cat si acute, dintre care: durerile de cap, migrena, insomnia, nervozitatea, depresia, stresul, atacurile de panica, perturbari functionale ale organelor interne (rinichi, ficat, plamani, pancreas etc), tulburari endocrine (hiper si hipotiroidie, paratiroidita, afectarea suprarenala, reglarea ciclului menstrual, tulburari de menopauza, deficiente de crestere la copil, osteoporoza, disfunctii sexuale, sindrom premenstrual) si metabolice (obezitate, diabet), reumatism, sindromul mainilor si picioarelor reci, afecţiuni ORL, astm, sinuzita, efectiuni digestive.

Tinand seama de recomandarile precizate, reflexoterapia poate fi aplicata la toate categoriile de varsta, profilactic si pentru afectiunile acute sau cronice continute de indexul fin. Tinand seama de recomandarile precizate, reflexoterapia poate fi aplicata la toate categoriile de varsta, profilactic si pentru afectiunile acute sau cronice continute de indexul final.

Marele avantaj al metodei consta in completa lipsa de toxicitate, astazi cand civilizatia umana traverseaza o epoca foarte poluata inclusiv pe plan medicamentos. Prin reflexoterapie nu se trateaza simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Reluarea normala a circulatiei sangelui in organul sau zona afectata este un mare castig deoarece sangele transporta substantele de asimilatie, dezasimilatie si aparare. Dezvoltarea circulatiei conduce la accelerarea reconstituirii normale a tesuturilor si organelor lezate de boala. In plus, buna circulatie sangvina atrage reechilibrarea bioenergetica in zona afectata.